یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله

سفیر چین: ناتو عامل آغاز جنگ سرد جدیدی در جهان است

سفیر چین: ناتو عامل آغاز جنگ سرد جدیدی در جهان است سفیر چین در روسیه پیمان آتلانتیک شمالی را عامل بروز جنگ سرد جدید و مسئول تشدید بحران در اوکراین خوانده و یادآور شد که ناتو باید مدت‌ها پیش منحل می‌شد، اما همچنان به اقدامات مخرب ، تشدید مسابقه تسلیحاتی و بروز درگیری‌های جدید در جهان دامن می‌زند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۷ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 03
کد خبر: ۱۹۷۶۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، "ژانگ هان‌هویی"، سفیر چین در روسیه امروز، پنج شنبه، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «تاس»، ابراز عقیده کرد که گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می تواند به یک جنگ سرد جدید منجر شود.

 

این دیپلمات یادآور شد: «گسترش ناتو به سمت شرق تنها تنش‌های منطقه‌ای را افزایش داده است، کمبود اعتماد را افزایش می دهد، مسابقه تسلیحاتی را تشدید می کند، <...> و باعث ایجاد تقابل بین اردوگاه‌ها و حتی آغاز یک جنگ سرد جدید خواهد شد.»

 

سفیر چین در روسیه همچنین تاکید کرد که مقامات پکن از کشورهای عضو ناتو می‌خواهند تا ذهنیت جنگ سرد را کنار بگذارند و از گسترش به سمت شرق خودداری کنند. وی گفت: «ما از ناتو می خواهیم که همگام با زمان باشد، به درخواست های عادلانه کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه برای صلح و توسعه گوش دهد، برداشت‌های نادرست خود را اصلاح کند، ذهنیت جنگ سرد را کنار بگذارد و از اقدامات در منطقه آسیا و اقیانوس آرام خودداری کند.»

 

سفیر چین در روسیه ابراز عقیده کرده است که اقدامات کشورهای عضو ناتو، باعث تشدید وخامت اوضاع در اوکراین شده است. وی افزود: «پنج موج گسترش به شرق به طور جدی نظم و امنیت اروپا پس از جنگ سرد را تحت تأثیر قرار داده و دلیل اصلی تشدید بحران پیرامون اوکراین و بروز نگرانی‌های امنیتی برای فدراسیون روسیه نیز همین مسئله است».

 

ژانگ هان‌هوی تاکید کرد که ناتو باید پس از پایان جنگ سرد منحل می شد، اما این سازمان همچنان وجود دارد و درگیری های جدیدی را در سراسر جهان برانگیخته است. به گفته این دیپلمات، در 30 سال گذشته، این ائتلاف در بی ثبات کردن اوضاع در کوزوو، لیبی و افغانستان نقش داشته است.

 

وی افزود: «ناتو با سردرگم کردن کشورهای اروپایی می خواهد حتی صلح و آرامش را در منطقه آسیا و اقیانوس آرام را نیز از بین ببرد. کاری که ناتو انجام می دهد به هیچ وجه برای دوستی بین بشریت و صلح جهانی مفید نیست.»

 

پیش از این در اواخر ماه جولای والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز در جریان سفر خود به چین، یادآور شد که گسترش بی رویه ناتو امنیت را در سطح بین المللی تضعیف کرده است./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار